« »

1-årigt vikariat ekonomi- och adminansvarig

2016-05-10

IKFF och Svenska Läkare mot Kärnvapen söker ekonomi- och adminansvarig (föräldravikariat, 1 år)

Svenska Läkare mot Kärnvapen, SLMK, söker tillsammans med Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet, IKFF, en driven person som vill bidra praktiskt till freds- och nedrustningsarbetet på vårt gemensamma kontor i Stockholm!

Dina arbetsuppgifter 
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter inkluderar:

  • hantering av betalningar, avstämningar och bokslut
  • löneadministration inklusive hantering av ledighet och semesterplanering, skattedeklarationer och kontrolluppgifter samt att vara generalsekreterarna behjälplig i att besvara lönefrågor kring pensionsavtal, tidrapportering och utbetalning
  • löpande redovisning och bokföring, inklusive rapporter på verksamhet och projekt som även bedrivs internationellt. Budget och uppföljning.
  • ansvar för medlemsadministration, inklusive avgifter, gåvor, autogiro, uppdateringar och statistik samt kontaktperson för våra medlemmar i praktiska frågor om medlemskap, betalningar och prenumerationshantering av medlemstidning,
  • ansvar för beställningar, kontorsmaterial och avtal med leverantörer

Du arbetar direkt under SLMK:s och IKFF:s generalsekreterare som är ansvariga för den löpande verksamheten på respektive kansli.

Du kommer att arbeta nära organisationernas projektledare som har stor kompetens inom projektledning och våra sakfrågor, du är deras stöd i det administrativa och ekonomiska arbetet. I dina arbetsuppgifter kommer du att få stöd och hjälp av generalsekreteraren, övriga kollegor, medlemmar och kassör.

De system vi arbetar i är Visma Förening, Microsoft Dynamics CRM, Filemaker samt Swedbanks bokföringssystem.

Din Profil

Krav:

  • Vi vill att du som söker har utbildning eller motsvarande kunskapsnivå inom området ekonomi, lönehantering och administration
  • God datorvana och erfarenhet av ekonomisystem/medlemssystem är en förutsättning och du ska gärna ha arbetat med liknande arbetsuppgifter i minst 4 år
  • Erfarenhet av att arbeta med ekonomisk redovisning inom utvecklingsfrågor, bistånd och/eller internationella samarbeten

Meriterande:

  • Erfarenhet av arbete med eller i förening/ideell sektor
  • Kunskap/erfarenhet av arbete med och redovisning till Svensk insamlingskontroll

Du som person
Du är noggrann och strukturerad. På kontoret arbetar vi i ett positivt arbetsklimat med mycket engagemang och humor, men stundtals i ett högt tempo. Du bör tycka om att planera och genomföra dina arbetsuppgifter på egen hand. Du ska även ha en pedagogisk förmåga för att kunna förklara ditt arbetsområde för dina kollegor som inte har samma kunskap och kompetens som du.

Anställningsform
Tjänsten är ett föräldravikariat på minst 1 år, dock längst t.o.m. 31 september, på heltid som fördelas mellan de två organisationerna (40% SLMK, 60% IKFF).

Tillträde senast 15 augusti 2016, gärna tidigare för överlämning.

Lön
Fast lön

Din ansökan
Mejla din ansökan till ansokan@ikff.se. Ansökan och urval sker löpande. Din ansökan bör innehålla ett CV, en kort presentation av dig själv samt referenser och löneanspråk. Vi tar enbart emot ansökningar via email.

Arbetsgivare och arbetsplats:
Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet, IKFF
Norrtullsgatan 45, 1 tr höger
113 45 Stockholm

Svenska Läkare mot Kärnvapen
Norrtullsgatan 45, 1 tr höger
113 45 Stockholm

Om organisationerna

IKFF är den svenska sektionen av den internationell fredsorganisation Women’s International League for Peace and Freedom (WILPF). Vi är en feministisk organisation och arbetar för att öka kvinnors deltagande i allt beslutsfattande som rör fred, säkerhet och nedrustning.

Vi har idag 5 anställda och 2 praktikanter. Vi bedriver mycket av vår verksamhet i projektform över hela Sverige och i samarbete med våra systersektioner i Colombia, DR Kongo, Nigeria och Kamerun.

Svenska Läkare mot Kärnvapen är en medlemsorganisation med ca 2500 läkare och medicinstuderande som medlemmar. Vi arbetar enbart med kärnvapenfrågan och vårt syfte är att sprida information om de medicinska effekterna av kärnvapen, och därigenom påverka stater och regeringar att nedrusta. Vi är drivande i den globala kampanjen ICAN (International Campaign to Abolish Nuclear Weapons) och är medlemmar av IPPNW (International Physicians for the Prevention of Nuclear War).

Vi har idag 3 anställda och majoriteten av vår verksamhet genomförs av våra medlemmar.

IKFF är medlemmar i arbetsgivarorganisationen Arbetsgivaralliansen och SLMK i IDEA har kollektivavtal.

TAGS →
 

© 2020 IKFF | Alla rättigheter reserverade | Om hemsidan | Webbansvarig