« »

2020-08-21

GÖTEBORG – SVERIGES FRAMSIDA!

Under ett kommunfullmäktigemöte den 20/8 2020 beslutades det att Göteborg, som första svenska stad, ansluter sig till International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN):s stadsupprop mot kärnvapen och därmed stödjer FN:s kärnvapenförbud.

”Detta är något som vi har kämpat för i flera års tid och nu visar det sig att allt vårt kampanjande har lönat sig! Jag är så glad och vill säga tack till alla som har arbetat för detta, alla medlemmar, andra organisationer och de som har stöttat arbetet! Det ligger mycket ideellt arbete bakom det här och även med små medel visade vi att vi kan påverka! Jag hoppas att andra städer i Sverige följer Göteborgs exempel!” – säger Felicia Johansson, ordförande IKFF Göteborg.

På ett ögonblick utplånar en kärnvapendetonation ett storstadscentrum från kartan, tar otaliga liv, förstör all infrastruktur och förgiftar miljön. Detta är inte hypotetiskt – städer är centrala mål för kärnvapen.

”Detta är ett viktigt beslut av Göteborgs stad och visar att det folkliga stödet för att Sverige ska skriva på kärnvapenförbudet är fortsatt högt och viktigt för lokala beslutsfattare.” – säger Beatrice Fihn, chef för ICAN.

Se till att din stad/ort följer efter!

Läs mer om ICAN:s stadsupprop.
Hur engagerar du dig? Läs mer här.

TAGS →
 

© 2020 IKFF | Alla rättigheter reserverade | Om hemsidan | Webbansvarig