Digitalt: Ickevåld 2021 (27-28 november)

Ickevåld 2021, den 27-28 november

Ickevåld 2021 är en mötesplats för aktivister, forskare och rörelser som väljer att STÅ UPP – STÅ EMOT – STÄLLA OM. För fred och rättvisa, frihet från våld och för hållbara sätt att leva. Ickevåld 2021 bärs av övertygelsen att en annan värld är möjlig!

Se detta som ett tillfälle för dig att stärka din kompetens i hur vi på ett strategiskt sätt arbetar för att skapa hållbar samhällsförändring, och att stärka dina nätverk med andra aktivister, förändringsrörelser och forskare!

Anmäl dig via denna länk senast 25 november! 

Ickevåld 2021 är kostnadsfritt och anordnas digitalt. För den som befinner sig i Umeå finns möjlighet att närvara fysiskt vid lördagkvällens programpunkt. 

Årets tema

”Världen. Sverige. Sápmi. En ickevåldsresa från plats till plats för en värld fri från våld.”

  • Hållplats Världen – Resan börjar i Världen och en dialog om kampen för fred och nedrustning, och kampen för klimaträttvisa och naturens rättigheter som en förutsättning för en värld fri från våld. Medverkande bl.a. Ell Jarl från Fridays for future, Malin Nilsson, generalsekreterare på IKFF och Stellan Vinthagen professor i Ickevåld
  • Hållplats Sverige – Resan fortsätter i Sverige där dialogen om ett annorlunda Sverige börjar i den nödvändiga kampen mot rasism och sexism som förutsättning för demokrati och hållbar utveckling. Medverkande bl.a. Manel Rodrick – Streetgäris, Christer Nilsson – Rädda Kynnefjäll och Sandra Eriksson ickevåldstränare och aktivist Kristna Fredsrörelsen.
  • Hållplats Sápmi – Resan går därefter vidare till Sápmi och sätter fokus på kampen för det samiska folkets rättigheter och på kampen mot rasism och kolonisering. Medverkande bl.a. Kristina Sehlin MacNeal forskare på Várdduo – Centrum för samisk forskning samtalar med Erik Törnlund och Kerstin Andersson från Amnesty Sápmi och Henrik Blind som är distriktsordförande för Miljöpartiet i Norrbotten. 
  • Kamp och kultur – motstånd i skuggan av en kolonial historia. Medverkande bl.a. Juvva Pittja, Magda Andersson och Northern Indians, och panelsamtal om kulturens roll i kampen för den värld vi vill skapa! Delta online eller fysiskt i Umeå. 

ICKEVÅLD 2021 möjliggör för deltagare att i en gemensam resa utforska ickevåldets möjligheter i relation till platser och utmaningar för att väva en värld fri från våld.

Anmälan, program och mer information finns på hemsidan.

Arrangörer
Studieförbundet Bilda, Kristna fredsrörelsen, Another Development Foundation och Internationella kvinnoförbundet för fred och frihet (IKFF)

Samarbetspartners: Rättighetscentrum Västerbotten, Såhkie Umeå sameförening, Várdduo – Centrum för samisk forskning och Statsvetenskapliga institutionen vid Umeå universitet.


Upcoming Events


Past Events

 

© 2020 IKFF | Alla rättigheter reserverade | Om hemsidan | Webbansvarig