« »

Inbjudan: Samrådsmöte

2020-07-08

Varmt välkommen till IKFF:s samrådsmöte med aktivistworkshop den 19-20 september 2020! 

Oavsett om du inte varit aktiv tidigare, är ny medlem, eller har varit aktiv länge så är det här mötet till för dig. Samrådsmötet hålls vartannat år i IKFF för alla medlemmar. Årets tema är “Makt att påverka”. Med stöd av varandra, experter och aktivister med goda erfarenheter kommer vi att inspireras och tillsammans fokusera på vad vi vill skapa för förändring och hur vi kan göra det. Vi kommer också att presentera en kunskapsdatabas med verktyg och information som kommer att finnas tillgänglig för alla medlemmar att använda i sin aktivism. 

Vi ser fram emot att få din anmälan senast den 10 augusti, via denna länk.

Ett digitalt samrådsmöte – går det?

Med den situation vi har med Covid-19 och önskan om att alla ska kunna delta, oavsett geografi eller riskgrupp så har vi beslutat att göra hela denna helg digital. Även om vi alla längtar efter att träffas så ser vi detta också som en möjlighet för vår organisation att utveckla mer kunskap om fler olika sätt att kunna mötas på. 

Vi kommer att använda videokonferensverktyget Zoom. Innan samrådsmötet kommer vi erbjuda en genomgång för de som vill öva på att använda sig av verktyget. Vi kommer också att skicka ut tips och material innan som alla kan titta på, med en uppskattad förberedelsetid till ca 1-2 timmar. Själva mötet sprids ut över två dagar och delas upp i kortare sessioner i olika format med gott om pauser.

Program
Helgen kommer att delas in i tre huvudsakliga delar; den första med fokus på inspiration och teori, den andra där vi utforskar möjligheter till fredsaktivism tillsammans och den tredje där vi tar vårt engagemang vidare och börjar skapa eget material. 

19 september, kl 10.00-15.00
Introduktion om IKFF, vårt manifest och grunder i feministisk fredspolitik.
Inspiration från aktivister och träning i att skapa feministiska fredssamtal.

20 september, kl 09.30-15.00
Workshop i hur vi kan bedriva feministisk fredsaktivism, introduktion till vår nya kunskapsdatabas och fortsatt workshop om hur vi kan använda oss av IKFF:s nya kunskapsdatabas som verktyg.

Praktisk information
Plats: Zoom, digitalt verktyg som går att ladda ned här

Tid: 19 september 10.00-15.00, 20 september 9.30-15.00

Förberedelser: För de intresserade kommer en förberedande genomgång av Zoom för att underlätta
deltagande. Vi återkommer med information om övriga förberedelser till de anmälda, räkna med cirka 1-2 timmar för dessa. 

Anmälan: Senast 10 augusti, anmäl dig här.

Har du frågor? Hör gärna av dig till oss på styrelsen@ikff.se

Vi ses i september!

TAGS →
 

© 2020 IKFF | Alla rättigheter reserverade | Om hemsidan | Webbansvarig