Palestina - IKFF
Hem » Palestina

Situationen i Gaza kräver uppmärksamhet och omedelbara åtgärder, eftersom upptrappningen av Israels fientligheter och de ökande attackerna mot palestinier i Gaza, på Västbanken och inom Israel fortsätter att växa i intensitet och omfattning.

Vi mobiliserar globalt för att kräva ett omedelbart eldupphör och ett embargo mot överföring och tillhandahållande av militär utrustning, inklusive vapen, till staten Israel. Det internationella samfundet måste agera NU för att inte vara medskyldiga och uppfylla sina skyldigheter att förhindra folkmord och krigsförbrytelser.

Eftersom vår feminism är intersektionell och erkänner att människor upplever olika typer av förtryck som ofta korsar och förstärker varandra, eftersom vår feminism värdesätter frihet, mänskliga rättigheter och rättvisa för alla utan diskriminering, mobiliserar vi oss som en rörelse för att kräva omedelbara åtgärder för att få slut på de pågående krigsförbrytelserna och folkmordet i Gaza.

Vi fördömer vi alla attacker mot civila. Vi tror på att permanent fred bygger på frihet, rättvisa, icke-våld, mänskliga rättigheter och jämlikhet, och att kolonialism, ockupation, apartheid och militariserad säkerhet har hindrat möjligheterna till fred. Och även om vi behöver en hållbar och rättvis fred som tar itu med de grundläggande orsakerna till våld och förtryck, är det absolut nödvändighet nu att förhindra ytterligare grymheter och förluster av människoliv.

Uttalanden och texter från IKFF

Resurser