« »

Praktikplats HT 2016 med fokus på kommunikation 20 veckor

2016-03-22

Praktikperiod: 20 veckor heltid höstterminen 2016 (datum efter överenskommelse)
Plats: Stockholm

IKFF är en internationell feministisk fredsorganisation som verkar för nedrustning och för kvinnors deltagande i fredsprocesser. Vi erbjuder en praktikplats på organisationens kansli i Stockholm med syftet att ge praktikanten en inblick i hur IKFF arbetar lokalt, nationellt och internationellt.

Praktikanten arbetar nära IKFF:s personal med löpande aktiviteter, kommunikationsarbete, medlemskontakt samt viss representation i externa nätverk. Arbetsuppgifterna varierar beroende på aktuella projekt.

Fokus för denna praktikplats kommer att vara kommunikation och aktiviteter. Praktikanten kommer att få ansvar för att arrangera exempelvis seminarier, arbetar med att uppdatera och skriva för hemsidan, arbeta med sociala medier samt delta i det dagliga administrativa arbetet på kansliet. Vi vill även att du inom en månad efter praktikens slut skriver en praktikrapport.

Vi förväntar oss att du som söker:

  • Har en pågående utbildning i ämne med relevans för IKFF:s freds- och säkerhetspolitiska arbete eller inom kommunikation
  • Har kunskap om genusperspektiv och feministisk analys
  • Har ett genuint intresse för att arbeta med fredsfrågor
  • Är självgående och en vilja till utveckling
  • Är intresserad av att arbeta med kommunikation
  • Använder svenska och engelska obehindrat i tal och skrift

Det är meriterande att du har erfarenhet av att arbeta med Adobe layoutprogram och bildredigeringsprogram, WordPress samt sociala medier.

Vi ser även gärna att har erfarenhet av en ideell organisation. Vi prioriterar sökande som är medlemmar i IKFF. 

Praktikplatsen är obetald och vi ser därför helst att praktiken är en del av din utbildning. Vi förväntar oss att du själv ansvarar för praktiska detaljer som boende med mera.

Ansökan: Om du är intresserad av praktikplatsen är du välkommen att skicka din ansökan på svenska bestående av ett personligt brev på max 1 sida, CV, ett kortare skrivprov (exempelvis, PM, artikel, del av uppsats) samt två referenser (gärna skriftliga) till praktik@ikff.se.
Söker du flera praktikplatser, markera tydligt din prioritetsordning.

Sista ansökningsdag: 11 april

Vid frågor kontakta oss på praktik@ikff.se eller 08-702 98 10

TAGS →
 

© 2020 IKFF | Alla rättigheter reserverade | Om hemsidan | Webbansvarig