« »

Sök praktik för våren 2022!

2021-09-13

Nu söker vi en praktikant för våren 2022. Vi rekryterar genom Föreningen för Utvecklingsfrågor. Mer information hittar du i vår annons samt i på sidan för FuF:s praktikantprogram.

Ju tidigare du skickar in din ansökan – desto fler platser blir du matchad med. Efter den 4 oktober påbörjas matchningsarbetet och platserna tillsätts löpande. Du kan fortfarande skicka in din ansökan efter 5:e oktober men kommer inte bli matchad mot samtliga platser.

Målet med praktiken är att ge en inblick i hur en mindre ideell organisation som IKFF arbetar på lokal, nationell och internationell nivå, samt att få kunskap i de sakfrågor som IKFF driver. Praktikanten arbetar nära kanslipersonalen och får på så sätt inblick i verksamhetens olika delar; det politiska, det organisatoriska, det internationella och kommunikationsarbetet. Praktikanten tilldelas en handledare. Exempel på arbetsuppgifter under praktiken är; omvärldsbevakning, research, skriva underlag för artiklar, publikationer, hemsida och andra kanaler, kontakt med lokalgrupper, delta i och rapportera från möten samt bistå i genomförandet av projekt och evenemang. Du får lära dig att omvandla dina akademiska kunskaper till praktiskt arbete inom kommunikation och policy, utveckla ett feministiskt och antimilitaristiskt perspektiv på de frågor IKFF arbetar med och förstå hur organisationens olika funktioner samverkar samt civilsamhällets roll, samtidigt som du får en inblick i det administrativa arbete som krävs för att driva en organisation.

TAGS →
 

© 2020 IKFF | Alla rättigheter reserverade | Om hemsidan | Webbansvarig