« »

Tack för 2015! Kansliet håller stängt 23 december – 11 januari

2015-12-22

Under 2015 har vi firat vårt 100-års jubileum runt om i hela världen under parollen Women’s Power to Stop War. När vi nu går in i 2016 måste vi fortsätta kampen som våra grundare var modiga nog att inleda för ett sekel sen. Världen har förändrats under dessa 100 år men det har inte våra mål. Det känns viktigare nu än någonsin att försvara mänskliga rättigheter och bygga fred.

2015 har på många sätt visat mänsklighetens värsta sidor. Men vi har också tagit steg i rätt riktning, det är vi stolta över och det delar vi med ER!

Några höjdpunkter 2015:
– Regeringen valde i mars, efter stort tryck från det civila samhället och opinionen, att inte förlänga det militära samarbetsavtalet med Saudiarabien. Det visar att vår röst gör skillnad!

– I november tog Sverige ställning för ett internationellt kärnvapenförbud, något vi länge arbetat för tillsammans med våra kollegor på Svenska Läkare mot Kärnvapen, SLMK. Nu fortsätter vi pusha för att förhandlingar ska påbörjas!

– Vi har fortsatt stärkt vårt samarbete med systersektionerna i Nigeria, DR Kongo och Kamerun som har utvecklat det regionala arbetet enormt. Vår globala rörelse växer snabbt och vi i IKFF Sverige är stolta över att vara en del av den utvecklingen.

Vi önskar er alla lite vila för att fylla på kraft.
11 januari är vi tillbaka.

Bli medlem.
Ge en gåva.

TAGS →
 

© 2020 IKFF | Alla rättigheter reserverade | Om hemsidan | Webbansvarig