Motala: Juno Blom talar om barns och kvinnors mänskliga rättigheter

Måndagen den 24:e oktober kl 15.00. Juno Blom talar om barns och kvinnors mänskliga rättigheter. Juno Blom har varit regeringens särskilda utredare i frågor som rör mäns våld mot kvinnor och hedersrelaterat våld och förtryck. Vi kommer ha skärmar med info om IKFF och bord för försäljning av IKFF-varor. Frukt och dryck serveras.

Plats: Motala bibliotek, föreläsningssalen
Repslagaregatan 1, 591 30 Motala

Affisch i PDF.

Motala den 16 september 2016

Våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck gäller det.

Igår den 15 september presenterade vår jämställdhetsminister Åsa Regnér en ny myndighet, som ska arbeta för att motverka detta våld och förtryck. Att det är angeläget vet vi alla och många av er vet bra mycket mer om vad det gäller än vi övriga.

Avsikten är att komma fram till en nationell strategi för detta arbete och den stora utmaningen blir att få politiker och ansvariga tjänstemän på det lokala planet att ta frågan till sig och omvandla den till konkret handling, menar Juno Blom, som varit regeringens särskilda utredare i frågor som rör just mäns våld mot kvinnor och hedersrelaterat våld och förtryck.

Juno Blom kommer till Motala nu under den internationella veckan och måndagen den 24 oktober kl.15.00 föreläser hon om Barns och kvinnors mänskliga rättigheter i föreläsningssalen på Motala bibliotek.

Som det är idag så har vi öar av viktig kunskap som förblir öar alldeles för ofta, säger Åsa Regnér i intervjun, där hon presenterar den nya myndigheten. Vi sätter igång viktiga projekt, men det stannar där. Det övergår inte i vardagligt arbete. Vi behöver en kanal, en myndighet, så att det blir nationella program och inte bara olika projekt. Fokus måste ligga på det förebyggande arbetet, så att slaget inte utdelas och våldtäkten inte sker.

Ett liv fritt från våld och förtryck är en mänsklig rättighet. Vi behöver alla anta utmaningen som Juno Blom talar om och för att lyckas behöver vi veta så mycket som möjligt vad gäller dessa frågor.

På FN-dagen nu den 24 oktober kl.15.00 på Motala bibliotek berättar Juno Blom för oss om sitt arbete och om Barns och kvinnors mänskliga rättigheter och ni kommer att ha möjlighet att ställa frågor och bidra till den nationella strategi som ska växa fram för att motverka mäns våld mot kvinnor och hedersrelaterat våld och förtryck.

Välkomna!

Ann-Louise Andersson, ordförande IKFF Motalakretsen


Upcoming Events


Past Events

 

© 2020 IKFF | Alla rättigheter reserverade | Om hemsidan | Webbansvarig