Protest mot Aurora 17

Vi kommer att protestera mot försvarsmaktsövning AURORA 17. En stor militärmanöver som hålls i september 2017 med cirka 19 000 soldater.

Vi protesterar inte mot att Försvarsmakten övar för att kunna försvara Sverige. Det är vad den finns till för. Problemet är att den här gången vill försvaret också öva sig i att tillämpa värdlandsavtalet mellan Sverige och NATO som trots kritik ingicks förra året.

Vi i föreningen Nej till NATO protesterade då. Sverige SKA INTE gå djupare och djupare in i NATO-samverkan. Vi fortsätter att protestera.

På pappret är NATO inte med i övningen. I praktiken har en rad NATO-länder, bland dem USA, (och Finland) inbjudits att delta med trupper. ÖB har uttryckligen förklarat att det handlar om att provköra värdlandsavtalet.

Värdlandsavtalets ”värdland” är Sverige. ”Gästen” är NATO. Tanken med värdlandsavtalet är att göra det smidigare för NATO att vara ”gäst” i Sverige.

Tanken med AURORA 17-manövern är att den ska utgöra ett test av värdlandsavtalet… och ytterligare ett steg mot ett allt djupare svenskt NATO-samarbete. Och som sagt: Vi i Nej till NATO tänker protestera mot det.

Kom med och gör detsamma!
Tid: 9 september kl 13:00
Plats: Sergels torg

Facebookevenemang.

Talare: Ann-Margarethe Livh, borgarråd i Sthlm, Jannis Konstantis Klubb 111 SEKO, Lars Drake Nej till NATO, Gabriella Irsten, Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet, IKFF


Upcoming Events


Past Events

 

© 2020 IKFF | Alla rättigheter reserverade | Om hemsidan | Webbansvarig