#samlingförfred – ja till fredsbyggande och nedrustning, nej till Nato och ökad upprustning

IKFF:s ordförande Daniella Johnsson talar på manifestation för fred.
Den 15 maj förväntas Socialdemokraternas partistyrelse fatta beslut om NATO-medlemskap. Med detta som bakgrund blixtmobiliserar vi till en helg med manifestationer för fred och nedrustning.
Vi fördömer Rysslands avskyvärda krig mot Ukraina och står i solidaritet med befolkningen i Ukraina och alla i Ryssland som kämpar för fred. Vi ser samtidigt med fasa på den ökande upprustningen i Sverige och den militaristiska retoriken i säkerhetsfrågor, där fokus endast ligger på det militära försvaret och NATO-medlemskap snarare än fredsfrämjande och fredsbevarande insatser. NATO är ingen fredsallians, tvärtom
I Stockholm samlas vi lördagen den 14 maj kl. 15.00 i närheten av Socialdemokraternas kansli i Stockholm vid Biograf Grand, korsningen Tegnérgatan och Sveavägen. Vi börjar med tal och avslutar med samtal på Sergels Torg där det blir kulturinslag och samtal för fred. Fred är något aktivt och något som behöver främjas ständigt, därför är förhoppningen att detta kan fortsätta i fler aktioner och samtal för att bevara och verka för fred.
Ta med:
– En röd ros som du kan lämna utanför Socialdemokraternas kontor som en fredshandling och som en önskan att Socialdemokraterna går fredens väg från upprustningen och ett Natomedlemskap.
– Varma kläder, en filt och något du kan sitta på.
Mer information i Facebookeventet.Past Events

 

© 2020 IKFF | Alla rättigheter reserverade | Om hemsidan | Webbansvarig