Umeå och digitalt: Kamp & Kultur – i skuggan av en kolonial historia

Online eller fysiskt i Umeå, med framträdanden av Juvva Pittja, Magda Andersson och Northern Indians, och panelsamtal om kulturens roll i kampen för den värld vi vill skapa!
Datum: 27/11
Tid: 19-21
JUVVA PITTJA är poet och författare, renskötare och same. Han debuterade 2018 med diktsamlingen ”duođain in dieđe”, vet verkligen inte- en bok om vardagsrasism och renskötselns ofta hårda villkor.
MAGDA ANDERSSON är sångerska, gitarrist och låtskrivare med över 1000 livegig och fyra soloplattor i bagaget. En av bandmedlemmarna i piratfolkkollektivet Ye Banished Privateers. Det senaste albumet PM: Lossad nominerades till Årets Visa på Manifestgalan 2020.
NORTHERN kombinerar politisk klarsyn med attraktiv americana-pop. Från sin utsiktspunkt i norra Sverige delar Northern en betraktelse över vår politiska samtid. Det handlar om flyktingströmmar, Fortet Europa, miljöförstöring, avfolkning av landsbygd och att krass ekonomi går före humanism.
PANELSAMTAL – Kulturens roll i kampen för den värld vi vill skapa.
DELTA ONLINE
Arrangemanget sänds live via Facebook. Ingen föranmälan krävs, Klicka att du kommer så blir du påmind innan det startar!
DELTA FYSISKT
Du som vill delta fysiskt kan föranmäla dig för att säkra din plats.
Föranmälan via denna länk.
Plats: Västerbottens museum (Bio Abelli), Umeå.
Det samiska kulturhuset Trahppie har öppet för fika och mingel från kl 17.30, och har även öppet efter föreställningen för fortsatta samtal.
ICKEVÅLD 2021
Arrangemanget är en del av Ickevåld 2021, för information och anmälan till huvudforumet, besök hemsidan.
ARRANGÖRER
Studieförbundet Bilda, Kristna fredsrörelsen, Another Development Foundation, Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet (IKFF), Såhkie Umeå sameförening i samarbete med Rättighetscentrum Västerbotten, Várdduo – Centrum för samisk forskning och Statsvetenskapliga institutionen vid Umeå universitet. Arrangemanget genomförs med stöd av Umeå kommun.


Upcoming Events


Past Events

 

© 2020 IKFF | Alla rättigheter reserverade | Om hemsidan | Webbansvarig