Avslutningsord på kongressen 2021: vi fortsätter arbetet - IKFF
Hem » Organisation » Avslutningsord på kongressen 2021: vi fortsätter arbetet

Avslutningsord på kongressen 2021: vi fortsätter arbetet

Avslutningstal av ordförande Lina Hjärtström på IKFF:s kongress den 25 april.

”IKFF har haft sin beskärda del av historiska kongresser. Vårt grundande i Haag 1915, vårt grundande i Sverige 1919, hundraårsjubileet igen i Haag 2015, några stycken däremellan förstås, och nu har vi gjort det igen. IKFF har för första gången hållit en helt digital kongress och därmed har vi just skrivit historia.

Vi har varit många här under dessa två dagar, vi har pratat, skrattat, ställt ordningsfrågor, blivit berörda, fattat beslut och inte minst har vi samlats här för att vi är enade i vår beslutsamhet att utifrån ett feministiskt perspektiv studera, informera om och avskaffa de grundläggande orsakerna till konflikter och legitimeringen av krig.

Vi har alltid mött utmaningar. Kvinnor från England kunde inte resa till kongressen 1915 för att de nekades visum. Många kvinnor från våra afrikanska sektioner kunde inte resa till kongressen 2015 för att de nekades visum. Det hindrade inte någon av dem från att fortsätta sitt arbete och fortsatta att kämpa tillsammans.

Idag kan vi inte resa till varandra på grund av en pandemi. Inte heller vi låter detta hindra oss från att fortsätta. Vi vet att vi inte låter oss hindras av omständigheter och vi vet att vi har en stark och stadig rörelse som är så djupt och tryggt rotad i våra mål och våra värderingar att vi kan möta en föränderlig och osäker värld hand i hand med varandra. Vi vet att det här bara ger oss ytterligare ett sätt att utforska nya sätt att organisera oss, och arbeta tillsammans för fred, frihet och feminism, precis som vi alltid gjort.

I år skrev vi historia, och nästa år gör vi det igen. Tack för en fantastisk helg, tack Angela för en fenomenal insats som mötesordförande – jag förklarar härmed kongressen avslutad.”

Relaterade artiklar