Stockholm: Kärnvapen – nu, men inte i framtiden? - IKFF
Hem » Evenemang » Stockholm: Kärnvapen – nu, men inte i framtiden?
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Stockholm: Kärnvapen – nu, men inte i framtiden?

13 juni, 2023 kl18:00-20:00

Kom och diskutera med internationella experter om kärnvapen och nedrustning.

Rysslands anfallskrig i Ukraina påverkar internationell nedrustning och Sveriges utrikespolitik. Kärnvapenfrågan är högaktuell igen. Hur ser läget ut för kärnvapen i världen idag och vad innebär Rysslands hot om att använda kärnvapen för internationell nedrustning? Hur går det för FN:s kärnvapenförbud nu när kärnvapenhotet ökar och kan Natomedlemmar gå med i kärnvapenförbudet?

Nu har du en chans att få svar direkt från världsledande experter. Svenska Läkare mot Kärnvapen, Svenska FN-förbundet, Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen och Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet, IKFF, bjuder in till ett gemensamt medlemsseminarium där vi gästas av Hans Kristensen, chef för Nuclear Information Project vid Federation of American Scientists, Grethe Lauglo Østern, särskild rådgivare på vapenpolicyområdet på Norsk Folkehjelp och redaktör för Nuclear Weapons Ban Monitor samt Dr Stuart Casey-Maslen som forskar och undervisar om folkrätt vid universitetet i Pretoria. De tre experterna kommer att dela med sig av sina kunskaper och svara på våra frågor om kärnvapen.

När: tisdag 13 juni kl 18:00 – 20:00
Var: Svenska FN-förbundet, Alsnögatan 7 (“Det Vita Huset” nära Londonviadukten på Södermalm i Stockholm)

Samtalet kommer att hållas på engelska.

Mötet är öppet för medlemmar i Svenska FN-förbundet, Svenska Läkare mot Kärnvapen, Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen och Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet, IKFF. Är du inte medlem? Bli det här.

Föranmälan krävs, anmäl dig här.

Detaljer

Datum:
13 juni, 2023
Tid:
18:00-20:00

Arrangör

IKFF

Plats

Alsnögatan 7
Alsnögatan 7
Stockholm, Sverige
+ Google Map