Stockholm: Kvinnohistorisk visning av Mångkulturellt centrum – om kvinnor på flykt - IKFF
Hem » Evenemang » Stockholm: Kvinnohistorisk visning av Mångkulturellt centrum – om kvinnor på flykt
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Stockholm: Kvinnohistorisk visning av Mångkulturellt centrum – om kvinnor på flykt

16 december, 2022 kl18:00-19:15

Kvinnor tvingas fly sina hem världen över och är särskilt utsatta för olika typer av våld och övergrepp. Trots det hör vi sällan deras berättelser.

Tillsammans med Mångkulturellt centrum bjuder Stockholms Kvinnohistoriska in till en kväll om kvinnor och flykt med en föreläsning på temat och efterföljande kvinnohistorisk visning av utställningarna Noncitizen Studio och DIM/HEM.

När? Fredag 16 december kl. 18.00–19.15
Var? Mångkulturellt centrum, Värdshusvägen 7, Fittja gård. Tunnelbanestation: Fittja
🎟️ Fri entré, ingen anmälan krävs

Kvällens program är en del av Stockholms Kvinnohistoriskas större projekt Aktivera regionens kvinnohistoria som genomförs i samarbete med Mångkulturellt centrum, Sveriges hembygdsförbund, Stockholms läns hembygdsförbund och Hagalunds Tvätterimuseum, med stöd av Stockholm Region och Statens Kulturråd.

18.00 Föreläsning: om kvinnor och flykt
Innan kvinnor flyr har dom flesta gjort allt i sin makt för att förhindra kriget och för att slippa fly från hem eller hemland. Kvällen inleds med en föreläsning med Lina Hjärtström där hon kopplar ihop kvinnor med flykt, aktivism, krig och fred.

Lina Hjärtström är påverkansansvarig på Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet (IKFF), världens äldsta feministiska fredsorganisation, där hon varit aktiv i över tio år. Hon är specialiserad på feministisk säkerhetspolitik och nedrustning

18.30 Kvinnohistorisk visning
Berättelser om flykt, förtryck, minnen och förhoppningar kommer att lyftas fram när Ebaluna Guevara Acevedo, utställningsansvarig på Mångkulturellt centrum, berättar om några utvalda verk i utställningarna.

För dom som vill avslutas kvällen i Tavernan där det serveras klimatsmart vegetarisk mat lagad från grunden. Läs mer om Tavernan här

Detaljer

Datum:
16 december, 2022
Tid:
18:00-19:15
Webbplats:
https://www.kvinnohistoriska.se/kalendarium/kvinnohistorisk-visning-mkc

Plats

Mångkulturellt Centrum
Värdshusvägen 7, Fittja gård
Stockholm,
+ Google Map