Fira 8-mars med IKFF! - IKFF
Hem » IKFF » Fira 8-mars med IKFF!

Fira 8-mars med IKFF!

För över hundra år sedan, år 1915 bildades IKFF (WILPF) när över 1000 kvinnor samlades i Haag för att protestera mot det pågående kriget i Europa. Med Jane Addams som första ordförande var syftet att skapa opinion för fredliga lösningar, skapa dialog med krigsförande länder samt ge neutrala länder medlingspositioner. IKFF:s mål är fortsatt att skapa fred genom nedrustning, konfliktförebyggande arbete samt jämställdhet och jämlikhet.

IKFF har i 100 år varit en pådrivande kraft för fred och frihet som ifrågasatt patriarkala och militaristiska maktstrukturer. Vi driver fortsatt den kampen, idag i över 30 länder runt om i världen på gräsrotsnivå så väl som i FN:s finrum.

I dagens globaliserade värld börjar och slutar konflikterna inte inom nationsgränser. Oansvarig handel, vapenspridning, och kvinnoförtryck är exempel på säkerhetspolitiska problem som inte känner några gränser. Det gör inte heller vår solidaritet och kampen för en bättre värld.

Inför internationella kvinnodagen stödjer IKFF den pågående mobiliseringen för jämlikhet, hållbarhet och nedrustning. Nedrustning och antimilitarism måste vara självklara delar i den feministiska kampen även i Sverige.

Gå med du också!

På den internationella kvinnodagen driver IKFF manifestationer och evenemang i flera delar av landet. Klicka dig vidare för mer information!

STOCKHOLM
MALMÖ
GÖTEBORG
JÖNKÖPING
GOTLAND
VÄXJÖ
MOTALA

Har du/ni planerat något evenemang den 8.e mars, eller vill göra det? Anslut gärna till 8-mars manifestet  eller hitta information om evenemang runt i landet på facebooksidan för feministisk mobilisering.

Konstnär: Lovisa Greta Kurkkio
Konstnär: Lovisa Greta Kurkkio

Relaterade artiklar