Internationella kvinnodagen 2021: krav på rättvisa - IKFF
Hem » IKFF » Internationella kvinnodagen 2021: krav på rättvisa

Internationella kvinnodagen 2021: krav på rättvisa

Det har gått nästan ett år sedan Covid-19 förklarades som en global pandemi av Världshälsoorganisationen (WHO). Krisen har avslöjat otaliga sanningar om situationen för kvinnor och flickor i världen.

Istället för att uppnå jämlikhet utgör kvinnor majoriteten av människor som lever i fattigdom. De är mindre benägna att ha tillgång till vård och utbildning, drabbas i hög grad av klimatförändringar och livsmedelsosäkerhet, och lever med stor risk att utsättas för genusrelaterat våld.

Detta måste förändras. Enskilda regeringar och multilaterala institutioner som påstår sig skydda och främja mänskliga rättigheter måste göra den förändringen de talar om för att fred, rättvisa och jämlikhet ska uppnås för kvinnor och flickor.

Denna internationella kvinnodag uppmanar vi som global rörelse, regeringar att omedelbart vidta åtgärder mot två av de mest brådskande hoten för kvinnor och flickor 2021: de djupt sammanflätade frågorna som ekonomisk orättvisa och miljöförstöring.

Ta del av vår globala rörelses internationella uttalande på den internationella kvinnodagen 2021 här.

Vi uppmanar dig att gå med oss. Var en del av den feministiska fredsrörelsen genom att organisera och agera tillsammans med oss! Bli medlem eller ge en gåva för att främja fred, frihet och feminism.

Relaterade artiklar