Sista chansen: Anmäl dig till samrådsmöte 2020 senast 8 mars - IKFF
Hem » Organisation » Sista chansen: Anmäl dig till samrådsmöte 2020 senast 8 mars

Sista chansen: Anmäl dig till samrådsmöte 2020 senast 8 mars

Varmt välkommen på samrådsmöte i Stockholm den 4 april 2020. Oavsett om du inte varit aktiv tidigare, är ny medlem, eller har varit aktiv medlem länge så är samrådsmötet till för dig. Temat är Makt att påverka. Med stöd av experter och aktivister kommer vi att samtala om vilka verktyg vi har och hur vi kan påverka politiken lokalt och nationellt.

Anmälan har förlängts pga tidigare strul med anmälningslänken.
Anmäl dig senast 8 mars: https://forms.gle/52H4ogG3tJiN2B9B9.
OBS! Du måste vara medlem för att delta. Bli medlem här.

Program
Omvärlden förändras snabbt och vår organisation behöver följa med i det. Därför startar vi dagen med en introduktion som också blir en uppdatering för såväl nya som gamla medlemmar.

Nya rörelser och former för gräsrotsorganisering skapas över hela världen. Också i Sverige. Därför genomför vi samrådsmötet i samverkan med FolketsHusby, i ett område i Stockholm där mycket bra saker händer, men som ofta bara uppmärksammas i media när det händer något tråkigt. Vi får tillfälle att ta del av Husbybornas egna berättelser, kunskaper och erfarenheter.

Agenda
10.00-10.30   Inledning, presentation och logistik
10.30-12.00   IKFF – en introduktion
12.00-12.45   Lunch
12.45-14.15   Workshop om beslutsprocesser, verktyg och strategier för att påverka
14.15-14.45   Fika
14.45-15.30   Workshop om lokal/nationell/internationell påverkan
15.40-17.00   Panelsamtal om påverkan, utmaningar och positiva erfarenheter
17.10-19.00   Lättare kvällsmål och erfarenhetsutbyte med kvinnoaktivister från Husby

Plats: Stockholm, Folkets Husby, Edvard Griegsgången 16, i Husby
Tid: 4 april 2020, kl. 10.00-19.00
KostnadDu betalar för fika, vegetarisk lunch och kvällsmål, sammanlagt 200kr/person samt för din resa. Vänligen boka tåg/bussresa snarast möjligt för att få lägre priser. Vi erbjuder bidrag med 20 % av biljettpriset till dig som inte bor i Stockholm. Logi:Vid behov försöker vi ordna kostnadsfri övernattning hos medlemmar, behöver du det anger du det i anmälan

Vad är ett samrådsmöte?
IKFF:s styrelse arrangerar ett samrådsmöte vartannat år. Alla medlemmar är välkomna och deltar på lika villkor. Mötet är ett forum för dialog, en möjlighet att ta del av varandras synpunkter, frågor och erfarenheter. Det är också en möjlighet att knyta kontakter, följa upp organisationens arbete nationellt och internationellt, få kunskapspåfyllning och inspiration. Syftet är att få oss att känna att vi ingår i en organisation som åstadkommer något, gör avtryck samt sätter värde i och tar tillvara alla medlemmars kompetens och engagemang. På samrådsmötet fattas inga formella beslut. 

Inbjudna experter och aktivister

Kerstin Grebäck var internationell ordförande för IKFF fram till 2015, IKFF:s förbundssekreterare under hela 90-talet samt grundare av stiftelsen Kvinna till Kvinna.

Marie Ericsson har bland annat ansvarat för regeringens utredning om stöd till kvinnors organisering. Hon arbetar nu med regeringens stöd till det civila samhällets organisationer med fokus på organisationernas möjligheter att påverka.

Marlen Ablahad Eskander är grundare av stiftelsen Läslandet i Södertälje, en verksamhet som på bara ett par år har lyckats få ett hundratals utrikesfödda föräldrar och barn att tillsammans delta aktivt i tvåspråkiga läsfrämjande aktiviteter.

Nabila Abdul Fattah är konstnär och författare med lång erfarenhet av aktivism och lokal organisering. Nabila har bland annat varit aktiv i rörelsen “Botkyrka är inte till salu”. Hon har skrivit boken All makt åt folket.

Tuva Krogh Widskjold från ICAN Norge som har lyckats få 20 städer i Norge att anta ICAN:s stadsupprop för FN:s kärnvapenkonvention.

Har du frågor? Hör gärna av dig till oss på styrelsen@ikff.se

Relaterade artiklar