Välkommen på samrådsmöte i Göteborg den 5 maj - IKFF
Hem » IKFF » Välkommen på samrådsmöte i Göteborg den 5 maj

Välkommen på samrådsmöte i Göteborg den 5 maj

Den 5 maj vill vi bjuda in dig till ett samrådsmöte i Göteborg för att diskutera hur vi kan skapa ett ökat engagemang för freden.

Genom historien har IKFF gjort stora framsteg i arbetet för freden. Bara de senaste åren har vi bland annat bidragit till att FN antagit ett förbud mot kärnvapen, vi har genom ICAN tilldelats Nobels fredspris, vi har satt nedrustning kopplat till kvinnors rättigheter på agendan i flera forum och samarbetat nära våra nya systersektioner för att stärka deras kapacitet. Vi har firat 100 år och vi har tagit fram ett omfattande manifest vi kan hålla oss till i 100 år till.

Samtidigt finns det i vårt samhälle utmaningar för människors engagemang. Inom IKFF tar det sig uttryck i att antalet kretsar i föreningen minskar och därmed att engagemanget lokalt i vår organisation minskar. Vi behöver utvecklas så att människor kan hitta sin plats i organisationen. Vi behöver också hitta vägar för organisering som ger både kraft och inspiration.

Därför vill vi samlas för att tillsammans diskutera hur vi på bästa sätt kan engagera, mobilisera och stärka oss.

I en tid där oron ökar och där mänskliga rättigheter ifrågasätts måste vi arbeta för att stärka och hitta vägar att lyfta demokratin. Både i och utanför vår organisation.

Vi vill tillsammans med er medlemmar diskutera hur engagemanget för fredsarbetet kan stärkas på lokal nivå. Vi bjuder på mat och fika under dagen.

Hälsningar/IKFF:s förbundsstyrelse

Praktiskt information
Datum: 5 maj
Tid: 10.00-18.00, kvällsaktiviteter för de som har möjlighet och vill stanna.
Plats: Ingrid Segerstedts gymnasium, södra vägen 25, Göteborg
För vem? Alla medlemmar
Anmäl dig till: info(a)ikff.se – senast den 25 april. Ange eventuella matallergier i anmälan.
OBS: IKFF kan ersätta halva kostnaden för resebiljett upp till 550 kr mot uppvisande av kvitto. IKFF har inte möjlighet att bekosta boende men hör gärna av dig till Göteborgskretsen på goteborg(a)ikff.se så kanske en medlem kan erbjuda sängplats.

(a)=@

Relaterade artiklar