Vi har en ny internationell ordförande! Joy Ada Onyesoh, Nigeria - IKFF
Hem » IKFF » Vi har en ny internationell ordförande! Joy Ada Onyesoh, Nigeria

Vi har en ny internationell ordförande! Joy Ada Onyesoh, Nigeria

Joy Ada Onyesoh, IKFF:s nyvalda internationella ordförande. Foto: Li Grebäck

Igår, under IKFF:s 32:a internationella kongress i Ghana, valdes Joy Ada Onyesoh från Nigeria till ny internationell ordförande.

Onyesoh har varit en aktiv medlem sedan 2007, hon är grundare och ordförande för IKFF Nigeria och sedan 2015 internationell vice ordförande. Hennes engagemang för fred är en inspiration för oss alla. Hon har lett fredliga demonstrationer i Nigeria, förespråkat kvinnors deltagande i fredsprocesser, gjort workshops för att utmana våldsamma maskuliniteter och mycket mer i strävan efter hållbar fred. IKFF Sverige har arbetat tillsammans med Onyesoh och IKFF Nigeria sedan 2011 vi är otroligt glada över att ha fått en sådan kompetent och driven person som ny ledare för vår globala feministiska fredsrörelse.

– Jag har haft äran att arbeta nära Joy sen min första dag på IKFF för nästan 7 år sedan. Hennes passion för fredsarbetet och hennes fantastiska kärlek till sina medarbetare har flera gånger lyft mig och inspirerat mig att fortsätta kampen för fred och kvinnors rättigheter trots att det ibland känts hopplöst. Jag är så glad för IKFF som har fått en så otroligt grym internationell ordförande, säger Tove Ivergård, internationell programsamordnare IKFF Sverige.

För första gången har en internationell kongress hållts i Afrika och en person från en afrikansk sektion valts som internationell ordförande. Den första afrikanska sektionen i modern tid bildades 2007, och nya sektioner och grupper har sedan växt upp runt om på hela kontinenten tack vare strategiskt regionalt samarbete. Idag finns 9 sektioner och 9 nationella grupper.

Läs den intervjun med Joy Ada Onyesoh som gjordes igår på plats i Accra, Ghana.

Relaterade artiklar