Vi stödjer människors kamp för fred i Ukraina och Ryssland - IKFF
Hem » Kvinnor, fred och säkerhet » Vi stödjer människors kamp för fred i Ukraina och Ryssland

Vi stödjer människors kamp för fred i Ukraina och Ryssland

IKFF fördömer Rysslands folkrättsvidriga invasion av Ukraina. Krig är alltid en katastrof och civilbefolkningen betalar det högsta priset. Vi står i solidaritet med folket i Ukraina som förtjänar att leva i fred. Internationell humanitär rätt och mänskliga rättigheter måste respekteras, även i krig.

Vi uttrycker vårt stöd till de människor i Ryssland som länge organiserat sig mot förtryck och som nu demonstrerar för fred, trots stora personliga risker. Detta är Putins krig, inte det ryska folkets.

Krig är aldrig acceptabelt. Krig är alltid ett misslyckande. Vi vägrar att acceptera den patriarkala ordningen där män med vapen tillåts diktera villkoren för fred.

Vi behöver utmana militarismen som tankemönster och militariseringen av samhällen där vapen ses som legitima verktyg för att lösa konflikter.

Vi behöver utmana nationalismen som bidrar till konflikter inom och mellan länder, demokratiska misslyckanden, politisk repression och intolerans.

Vi behöver utmana patriarkatet, som underordnar kvinnor i relation till män, inom stater, samhällen och familjer.

Vi behöver fortsätta organisera oss tillsammans med fredsaktivister i Ukraina och Ryssland och gemensamt stå upp för fred, frihet och feminism.

Relaterade artiklar