Blogg: IKFF nätverket fortsätter att växa – IKFF Kenya 2018 - IKFF
Hem » Blogg » Blogg: IKFF nätverket fortsätter att växa – IKFF Kenya 2018

Blogg: IKFF nätverket fortsätter att växa – IKFF Kenya 2018

IKFF är stolta att presentera det senaste tillägget till vår familj – IKFF Kenya!

©UN Office for the Coordination of Humanitarian Affairs.

Längs den östafrikanska kusten finner vi landet Kenya med mer än 48 miljoner invånare. Landet har fått ta del av flera samhällsledda fredsbyggande initiativ, men tråkigt nog även fått genomlida grymma brott mot mänskliga rättigheter. I 2017 annullerades valet i Kenya av högsta domstolen med anledning av oegentligheter, vilket ledde landet till politisk instabilitet. Händelsen skapade en miljö där brott mot mänskliga rättigheter blev en vardag och än mer för kvinnorna som fick utså en oproportionerlig del av dessa brott. Det handlar bland annat om tortyr och våldtäkt – brott som ingen har stått till svars för och som ingen tagit ansvar för att bearbeta.

Medlemmarna i IKFF Kenya kommer från olika bakgrunder, men har gemensamt att de innan sitt IKFF-medlemskap har arbetat inom civilsamhället och som människorättsaktivister. Med hänsyn till kvinnornas svåra ställning i samhället har de som mål att stärka samarbetet med gräsrotsaktörer för att öka medvetenhet och stödja lösningar till de problem som kvinnor står inför.

IKFF:s internationella kontor har intervjuat IKFF Kenya för att lära sig mer om deras motivation till att bilda en ny IKFF grupp och hur deras ambitioner ser ut för framtiden. Läs intervjun här.

Relaterade artiklar