– Det är ett modigt val. Malin Nilsson om Nobels fredspris i SvD - IKFF
Hem » IKFF i media » – Det är ett modigt val. Malin Nilsson om Nobels fredspris i SvD

– Det är ett modigt val. Malin Nilsson om Nobels fredspris i SvD

”Kvinna, liv, frihet.” Så inledde den norska Nobelkommitténs ordförande Berit Reiss-Andersen sitt anförande i Oslo. Slagorden myntades i samband med protesterna i Iran efter 22-åriga Mahsa Jina Aminis död. IKFF:s generalsekreterare Malin Nilsson kommenterar priset i SvD genom TT.

Hela artikeln publicerades i Svenska Dagbladet den 6 oktober 2023

Narges Mohammadi får fredspriset för sin kamp mot kvinnoförtrycket i Iran och hennes kamp för att främja mänskliga rättigheter och frihet för alla.

– Det är ett modigt val som känns väldigt aktuellt. Det är enormt viktigt att uppmärksamma den här rörelsen och den roll som kvinnor har spelat i frihetskampen i Iran, men också i frihetskamper på andra platser runt om i världen, säger Malin Nilsson, generalsekreterare för Internationella kvinnoförbundet för fred och frihet i Sverige, till TT.

– Det är få kvinnor som har tagit emot fredspriset. Så det här är stort och viktigt och vi hoppas att det kommer att stärka kampen i Iran, men också bland de stater som behöver hjälpa till och sätta press för att kampen ska kunna fortsätta.

Relaterade artiklar