Intervju med Madeleine Rees – ”Fullständig jämställdhet kräver radikala förändringar” - IKFF
Hem » IKFF i media » Intervju med Madeleine Rees – ”Fullständig jämställdhet kräver radikala förändringar”

Intervju med Madeleine Rees – ”Fullständig jämställdhet kräver radikala förändringar”

”I den växande skaran deltagare på Sidas förkonferens dyker Madeleine Rees upp. Hon har arbetat med jämställdhetsfrågor sedan början av 1990-talet och är sedan åtta år generalsekreterare för Internationella kvinnoförbundet för fred och frihet (IKFF). Hon tror det blir svårt att uppnå FN:s globala utvecklingsmål, eller Agenda 2030.

– Jag har jobbat för FN. Jag vet hur det fungerar. FN består av sina medlemsstater och ska vi uppnå fullständig jämställdhet på alla plan, såsom Agenda 2030 säger, behöver staterna genomföra radikala förändringar på alla nivåer. Vi talar om ekonomisk politik, vapenhandel och handelspolitik. Och det är för många medlemsländer alltför läskigt att ens tänka på, säger Madeleine Rees.

Madeleine Rees hyllar Sveriges feministiska utrikespolitik, men ser flera utmaningar med den. Det tycks till exempel som att andra delar av Sveriges regering inte i lika stor utsträckning anammat en feministisk politik.”

Vår internationella generalsekreterare Madeleine Rees intervjuas i DN Global Utveckling med anledning av regeringens konferens Stockholm Forum on Gender Equality.

Relaterade artiklar