Kommentar efter valet - IKFF
Hem » IKFF » Kommentar efter valet

Kommentar efter valet

”Fred är inte endast frånvaron av krig, det är närvaron av rättvisa.”

– Jane Addams, IKFF:s första internationella ordförande

Rösterna är räknade och en ny politisk verklighet håller på att ta form. I den verkligheten får en agenda med tydligt anti-feministiska, militaristiska och nationalistiska ambitioner en större plats. Vi är många som känner oro och ilska över vad detta kan innebära, för vår trygghet, för våra kroppar, för vårt arbete, för människor vi bryr oss om och människor vi aldrig har träffat.

IKFF grundades för över hundra år sedan, mitt under brinnande världskrig, av kvinnor som förenades i sin övertygelse om att krigets vansinne går att stoppa och förebygga. De såg hur militarismen, patriarkatet, kolonialismen, nationalismen och den orättvisa ekonomiska fördelningen bidrog till krig och förtryck. De såg igenom falska lösningar och vägrade tro på våldets oundviklighet.

När vi nu själva återigen behöver möta en ny politisk utveckling gör vi det med hela rörelsens erfarenheter i ryggen. Vi vet att ingen utveckling är omöjlig att vända, och att det vi gör spelar roll. Vi vet att förändring tar tid. Vi vet att hur mycket de än vill rasera kommer vi bygga upp mer.

Ensam är inte stark. Ta hand om dig, ta hand om varandra, organisera er.

Relaterade artiklar