Nyhet: Göteborg – första svenska staden tar ställning mot kärnvapen ! - IKFF
Hem » Nedrustning » Kärnvapen » Nyhet: Göteborg – första svenska staden tar ställning mot kärnvapen
!

Nyhet: Göteborg – första svenska staden tar ställning mot kärnvapen
!

Stort grattis Göteborg – Sveriges framsida!

För en liten stund sen under kommunfullmäktigemötet beslutades det att Göteborg, som första svenska stad, ansluter sig till International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN):s stadsupprop mot kärnvapen och stödjer FN:s kärnvapenförbud.

”Detta är något som vi har kämpat för i flera års tid och nu visar det sig att allt vårt kampanjande har lönat sig! Jag är så glad och vill säga tack till alla som har arbetat för detta, alla medlemmar, andra organisationer och de som har stöttat arbetet! Det ligger mycket ideellt arbete bakom det här och även med små medel visade vi att vi kan påverka! Jag hoppas att andra städer i Sverige följer Göteborgs exempel!” – säger Felicia Johansson, ordförande – IKFF Göteborg
På ett ögonblick utplånar en kärnvapendetonation ett storstadscentrum från kartan, tar otaliga liv, förstör all infrastruktur och förgiftar miljön. Detta är inte hypotetiskt – städer är centrala mål för kärnvapen.

”Detta är ett viktigt beslut av Göteborgs stad och visar att det folkliga stödet för att Sverige ska skriva på kärnvapenförbudet är fortsatt högt och viktigt för lokala beslutsfattare.” – säger Beatrice Fhin, chef för ICAN.

Se till att din stad/ort också tar ställning!
Läs mer om ICAN:s stadsupprop.
Hur engagerar du dig? Läs mer här.

Relaterade artiklar