Så förändrar vi världen – IKFF:s effekt - IKFF
Hem » FN » Så förändrar vi världen – IKFF:s effekt

Så förändrar vi världen – IKFF:s effekt

Som en feministisk fredsorganisation utmanar vi patriarkala och militaristiska maktstrukturer som upprätthåller våld, krig, förtryck och exkludering. Vi sätter såväl kvinnors kunskap och erfarenheter som en feministisk analys i centrum av den offentliga debatten, i policyutveckling och i civilsamhället. 100 år efter att IKFF Sverige grundades ville vi synliggöra den kraft och det inflytande som vår rörelse har.

Att åstadkomma förändring kräver ihärdighet och tålamod. En verksamhetsberättelse kan inte sammanfatta de fleråriga och komplexa processerna som ligger till grund för politisk förändring. Därför har vi sammanställt en effekt rapport som beskriver hur vi har arbetat det senaste decenniet med fokus på resultaten i fem processer.

IKFF har förbjudit kärnvapen, stärkt Sveriges arbete för kvinnor, fred och säkerhet, fört in ett genusperspektiv i FN:s vapenhandelsavtal och synliggjort målkonflikten mellan en feministisk utrikespolitik och svensk vapenexport. Vidare vill vi visa den snabba utveckling som IKFF har upplevt i den afrikanska regionen, ett arbete som vi har fått äran att vara en del av. 

Vi önskar dig en inspirerande läsning på vägen mot en fredligare värld.

Här kan du läsa rapporten.

Relaterade artiklar