Vi uppmanar alla medlemmar att agera för freden! - IKFF
Hem » IKFF » Vi uppmanar alla medlemmar att agera för freden!

Vi uppmanar alla medlemmar att agera för freden!

Det är aldrig för sent att stå upp för fred och agera för en fredlig lösning. Alla kan göra något. Även handlingar som känns små kan göra stor skillnad när vi är många som gör dem.

  • Värva en medlem!

Just nu tänker många på krig och fred och vill hitta ett sammanhang. Varje medlem stärker vår röst för fred. Om alla värvar en medlem vi som förbund till dubbla storleken. Fånga upp engagemanget omkring dig genom att värva en medlem.

  • Visa solidaritet på gator och torg

Visa solidaritet med folket i Ukraina men även i Ryssland där fredsdemonstranter riskerar att utsättas för våld och fängelse. Använd din röst och frihet och visa solidaritet med dem som just nu inte kan demonstrera för sig själva. Samla en grupp vänner på ditt lokala torg. Gör skyltar eller banderoller med fredsbudskap, ta kort och dela i sociala medier under #Ukraine #nedmedvapnen #feministpeace

Du kan även göra ett Facebook-event och sprida det lokalt så att fler får chansen att vara med. Här hittar du tips på planerade manifestationer och en guide till hur du kan hitta lokala aktiviteter via Facebook.

  • Gör en fredsskylt och sätt upp i ditt fönster

Skriv ut en fredsskylt eller varför inte måla en fredstavla och sätt upp den utåtvänd i fönstret som ett sätt att stå upp för freden och visa solidaritet. Ta ett kort och dela på sociala medier under #Ukraine #nedmedvapnen #feministpeace

  • Bjud in till samtal

Många är oroliga och känner sig maktlösa. Bjud in vänner, grannar eller familj till en fika för att prata om situationen. Samtal gör oss mindre ensamma med svåra tankar. Det är viktigt även om vi inte kommer fram till någon lösning. Prata fritt, utifrån någon nyhet eller utifrån IKFF:s text Ukraina: Hur hittar vi fredliga lösningar framåt? Ett tips är att läsa ICAN:s guide om hur vi kan prata med människor om rädsla för kärnvapenkrig, den kan användas även för situationen i stort (på engelska).

Relaterade artiklar