IKFF DR Kongo mobiliserar mot Corona - IKFF
Hem » Systersektioner » DR Kongo » IKFF DR Kongo mobiliserar mot Corona

IKFF DR Kongo mobiliserar mot Corona

DR Kongo är ett land som är ungefär lika stort som Västeuropa, där rinnande vatten är en bristvara och fattigdom är utbrett vilket gör det extra utmanade att förebygga spridningen av viruset. Utöver Covid-19 fortsätter landet att krishantera de redan pågående epidemier så som kolera, ebola och mässling.

IKFF DRK har ställt om sin verksamhet och lägger nu mycket fokus på att hjälpa till med att förebygga spridningen av viruset genom att dela ut paket med handsprit, tvål och munskydd samt informationsspridning. Se ett nyhetsreportage från aktiviteterna här.

IKFF-sektionen fortsätter även med sitt politiska påverkansarbete där de belyser hur kvinnor påverkas av Covid-19. Annie Matundu-Mbambi, ordförande för IKFF DRK säger att:

– För tillfället är alla beslut riskerar alla ekonomiska beslut som tas av regeringen som svar på Coronakrisen att förvärra ojämlikheten mellan kvinnor och män. Vi är oroliga över landets osäkra hälsostrukturer och landets ekonomiska förutsättningar. Framförallt eftersom majoriteten kvinnor i DRK jobbar i den informella sektorn och nu förlorar sin huvudsakliga inkomstkälla.

Vill du läsa mer om Coronasituationen i DRK? Annie Matundu-Mbambi har skrivit en artikel där hon uppmanar alla att gå samman och gemensamt bekämpa viruset, ”An activist’s thoughts on the Coronavirus”.

Relaterade artiklar