Kamerun, Ghana och Israel antagna som sektioner! - IKFF
Hem » Systersektioner » Kamerun » Kamerun, Ghana och Israel antagna som sektioner!

Kamerun, Ghana och Israel antagna som sektioner!

Igår började vår internationella kongress. Organisationens högsta beslutande organ samlar vart fjärde år IKFF:are från hela världen. I år är det dock speciellt då vi fyller 100. För ett sekel sen samlades våra förmödrar här i Haag, dit vi nu återvänt.

Sylvia Ndongmo, ordförande för IKFF Kamerun som igår blev en officiell sektion. Foto Li Grebäck
Sylvia Ndongmo, ordförande för IKFF Kamerun som igår blev en officiell sektion. Foto Li Grebäck

Vi hälsades välkomna i Fredspalatset. Under kongressen kommer en ny styrelse utses, en ny ordförande, ett nytt program för de kommande 4 åren samt ett nytt manifest som för våra förmödrars grundanalyser in i ett nytt sekel. Den första dagen fick vi den stora glädjen att välkomna 3 nya nationella sektioner till IKFF: Kamerun, Ghana och Israel (som blev återupptagna efter en längre paus). Vi växer. Vi är speciellt glada över Kamerun och Ghana. Som en del av vårt samarbete med IKFF i Väst- och Centralafrika har arbetat med dem för att bygga grunden för att bilda sektioner.

Sylvie Ndongmo, ordförande för IKFF Kamerun, oroar sig för utvecklingen i sitt hemland och sa ”Vi behöver inte vara i krig för att arbeta för fred”. Efter det stod klart att Kamerun blivit en officiell sektion kommenterade Sylvie med ”Det är verkligen en dröm som besannats”.

Läs mer om vår första dag på kongressen på vår internationella hemsida.

Relaterade artiklar