Kommentar: Stor demonstration mot Nato: ”Motståndet behöver få höras” - IKFF
Hem » IKFF i media » Kommentar: Stor demonstration mot Nato: ”Motståndet behöver få höras”

Kommentar: Stor demonstration mot Nato: ”Motståndet behöver få höras”

”Utan förankrad debatt”

Elin Liss, kommunikationsansvarig på IKFF, berättar att syftet med demonstrationen är att visa att det, trots den snabba beslutsprocessen som nu pågår, finns ett brett folkligt motstånd mot en svensk Natoanslutning, som måste få synas och höras.

– Det har inte har synts i varken medierapporteringen eller debatten särskilt tydligt. Men motståndet finns och behöver få synas. Människor har ett behov av att höja sin röst i den här processen som går otroligt fort – dessutom utan en värdig och förankrad debatt och diskussion, säger hon till Syre.

Du tycker inte att de Nato-kritiska rösterna har uppmärksammats särskilt i media?

– Nej. I den breda mediedebatten har det varit en väldigt ensidig diskussion. Man har inte lyft och synliggjort olika problem med ett medlemskap på ett tillräckligt sätt. Det har också varit en extremt hård ton som gör att människor blivit mer osäkra på att ge sig ut i debatten.

Varför säger ni nej till Nato?

– Det är en militärallians som bygger på bland annat kärnvapen. Deras kompetens är krig och militära operationer och avskräckning, och det är inte så man bygger fred, säger Elin Liss.

Läs hela artikeln på Syre.

Relaterade artiklar