Varberg anropade freden - IKFF
Hem » Systersektioner » DR Kongo » Varberg anropade freden

Varberg anropade freden

I helgen deltog vi i Varberg Calling for Peace’s internationella fredsforum. Evenemanget var mycket lyckat, med många gäster och intressanta diskussioner. Sammanfattningsvis kan vi säga: Global fred börjar i det lokala. Inte minst den rasistiska attacken i Trollhättan bekräftar detta.

På fredagen invigningstalade nobelpristagaren Leymah Gbowee vilket var fantastiskt. Hon uttryckte det som att hon är ”a local activist with a global platform” och uppmanade Varbergsborna att inte låta denna konferens bara vara en händelse utan istället starten på ett skeende och ett engagemang i Varberg och Sverige. Du kan lyssna på hennes tal här.

På söndagen var det vår tur. Vi arrangerade samtal och musik. Vi var så glada över att våra systersektioner från Nigeria, Kamerun och DR Kongo kunde delta i Varberg. De berättade om sitt fredsarbete och vikten av att stärka kvinnors deltagande och öka kvinnors makt i samhället. Kampen för fred är global och vi har alla ett ansvar att arbeta för den. Vi har mer makt att påverka än vi tror.

Se vår dag, som gick under parollen Women’s Power to Stop War, här.

Relaterade artiklar