Beatrice Fihn tilldelas priset Årets FN-vän - IKFF
Hem » Nedrustning » Kärnvapen » Beatrice Fihn tilldelas priset Årets FN-vän

Beatrice Fihn tilldelas priset Årets FN-vän

Svenska FN-förbundets utmärkelse Årets FN-vän 2018 går till går till Beatrice Fihn, generalsekreterare ICAN, för hennes folkrörelsearbete för ett FN-avtal mot kärnvapen.

Vår generalsekreterare Malin Nilsson tog emot priset å Beatrice vägnar på Konserthuset i Stockholm.

Motiveringen lyder: ”Årets FN-vän har länge engagerat sig mot ett av de största hoten mot mänsklighetens överlevnad. Genom åren har pristagaren rest världen runt och träffat politiker, aktivister och media för att öka medvetenheten om kärnvapnens humanitära konsekvenser och för att sätta press på kärnvapenstaterna att nedrusta. Under de senaste åren har pristagaren lagt särskild vikt vid att få till stånd ett FN-avtal mot kärnvapen vilket också skedde förra året. Det understryker också FN:s centrala roll som mötesplats och normskapare i arbetet för en fredligare värld. Med sin medverkan i Sveriges Radios ”Sommar” har pristagaren ökat medvetenheten om frågorna hos den svenska allmänheten.”

Vår generalsekreterare Malin Nilsson tog emot priset å Beatrice vägnar och påminde om att vi nu måste gå samman och se till att Sverige signerat FN:s konvention om kärnvapenförbud. 

Relaterade artiklar