Blogg: Nobelfirande! - IKFF
Hem » Nedrustning » Kärnvapen » Blogg: Nobelfirande!

Blogg: Nobelfirande!

Nu går vi in i Nobelveckan! På söndag delas Nobels fredspris ut till ICAN!

Sedan 1945 har kvinnorättsaktivister på IKFF kämpat mot kärnvapen. På FN i somras var IKFF med om ögonblicket när världens första avtal som förbjuder kärnvapen antogs.  Detta är en historisk seger som bygger på decennier av hårt arbete och ett enormt engagemang från civilsamhället världen över. Den 7e oktober tilldelades Nobels fredspris International Campaign to Abolish Nuclear Weapons, ICAN för deras banbrytande arbete att få igenom ett avtal. IKFF driver tillsammans med Svenska Läkare mot Kärnvapen ICAN i Sverige. Vi är otroligt glada, stolta och ödmjuka inför de stora framgångar som vi har vunnit under detta år och delar det med alla kvinnorättsaktivister inom IKFF som har kämpat innan oss, som kämpar idag och som kommer att föra kampen vidare i framtiden.

SVT var på plats och gjorde intervjuer inför ett reportage som ska sändas i samband med utdelningen av Nobelpriset i december.
Beatrice Fihn- chef ICAN, Malin Nilsson- generalsekreterare IKFF, Josefin Lind- generalsekreterare Svenska Läkare mot Kärnvapen, håller tacktal!

 

 

 

 

 

 

 

Ett Nobels fredspris förtjänar givetvis inte bara ett utan flera firanden. IKFF och SLMK ordnade tillsammans ett firande på Kåken där vi hade celebert besök av ICAN:s chef Beatrice Fihn.

En specialgjord Nobeldrink fanns kvällen till ära.
Skål för Nobels fredspris!

 

 

 

 

 

 

 

Och mer firande ska det bli! Den 10e december delas Nobels fredspris ut i Oslo. IKFF:s politiska handläggare Gabriella och kommunikationsansvariga Elin kommer att finnas på plats, följ IKFF på instagram @ikff_sverige och ICAN @goodbyenukes för att ta del av festligheterna. IKFF:s generalsekreterare Malin kommer även att vara gäst i SVT:s sändning från Nobelbanketten för att kommentera fredspriset!

Relaterade artiklar