IKFF Kamerun fördömer dödlig attack i skola – kräver lösning på konflikten - IKFF
Hem » Systersektioner » Kamerun » IKFF Kamerun fördömer dödlig attack i skola – kräver lösning på konflikten

IKFF Kamerun fördömer dödlig attack i skola – kräver lösning på konflikten

De senaste veckorna har flera skolor i Kamerun blivit attackerade av beväpnade män. Det har uteslutande rört sig om skolor i de nord- och sydvästra delarna av landet i städer så som Bamenda, Kumbo och Limbe. I den dödligaste attacken, i Kumbo, den 24 oktober mördades 7 barn och flera skadades, bland annat när de försökte fly genom att hoppa ut genom fönsterna. Den kamerunska regeringen har anklagat landets engelskspråkiga separatiströrelse för att ligga bakom attacken. Sedan bildandet av Kamerun har det periodvis varit spänt mellan den fransktalande och den engelsktalande delen, där den senare, på grund av långvarig diskriminering, har krävt fler rättigheter och reformer.

Kvinnliga fredsaktivister inom plattformen The voices of community women gick snabbt samman för att demonstrera och fördöma den fruktansvärda attacken i Kumba.

”Women are an integral part to the solution in ending the ongoing crisis. We won’t relent until a sustainable solution to peace is sought. We are the voices of community women and we say enough is enough, stop the killings.”

IKFF Kamerun, som är en del av plattformen, deltog i demonstrationen samt står bakom ett uttalande från South West Women for Peace and Development Network som uppmanar både regeringen, de stridande parterna och Kameruns internationella partners att snarast hitta en fredlig lösning på konflikten.

IKFF Kameruns ordförande Sylvie Ndongmo pratade även om attackerna, de väpnande konflikterna och kvinnors fredsarbete kamerunsk TV.

Relaterade artiklar