IKFF Nigeria: We Have Women Who Can Put The Country Back On Track - IKFF
Hem » Systersektioner » Nigeria » IKFF Nigeria: We Have Women Who Can Put The Country Back On Track

IKFF Nigeria: We Have Women Who Can Put The Country Back On Track

”I am a peace activist and I am also a peace builder; I believe you cannot solve violent situation with violence.” Joy Onyesoh, ordförande för IKFF Nigeria, i en stor intervju i den nigerianska tidningen New Telegraph om hennes engagemang för fred, om politik och situationen i landet.
13567409_10153928754944495_5906747169386582007_n
Joy Onyesoh, ordförande för IKFF Nigeria, i en stor intervju i den nigerianska tidningen New Telegraph om hennes engagemang för fred, om politik och situationen i landet.

Vi i IKFF Sverige är så glada och stolta över att få samarbeta med IKFF Nigeria under ledning av Joy. Den utveckling och starka målmedvetenhet de visar trots att sektionen bara funnits i 8 år och den stora osäkerheten i landet, imponerar oss gång på gång och är en stor inspirationskälla i vårt arbete.

IKFF Nigeria växer så det knakar och gör fantastiska insatser för att förebygga våld och väpnad konflikt samt för att öka kvinnors deltagande över hela det gigantiska landet. Här om året fick Joy i uppdrag av UN Women (FN:s organ för kvinnors rättigheter) att etablera vad som kallas Women’s Situation Room i landet inför presidentvalet 2015.

De utbildade hundratals kvinnor runt om i landet till valobservatörer. De satte upp bemannade ”call centre” där telefonoperatörer, alla unga, jobbade med att ta emot samtal som rörde allt från borttappade röstkort till rapporter om våld. Fler än 4000 samtal togs emot från Nigerias 36 stater. Valet blev mycket lugnare än vad som var väntat och överlämnandet av makten blev det fredligaste i Nigerias historia.

Joy fortsätter arbetet med Women’s Situation Room och tusentals kvinnor är nu engagerade i processen som har fortsatt inför lokala och regionala val.

”IKFF Nigeria prisas för sitt arbete för ett fredligt presidentval”. Läs mer om Women’s Situation Room.

Relaterade artiklar