Blogg: Min praovecka på IKFF - IKFF
Hem » Blogg » Blogg: Min praovecka på IKFF

Blogg: Min praovecka på IKFF

När jag kom hit i måndags var jag jättenervös. Jag kände ingen och hade ingen aning om vad jag skulle förvänta mig. Tidigare visste jag på ett ungefär vilka frågor IKFF arbetar med men inte vad de faktiskt gör. Alla var supertrevliga och ganska snabbt kände jag mig välkommen även om jag var lite blyg. Men allt eftersom veckan gick började jag känna mig mer och mer bekväm. Den mysiga stämningen, det varma teet och de ännu varmare kollegorna fick mig att stormtrivas.

Elsa med Nobels fredspris – ICAN.

Den här veckan har lärt mig otroligt mycket. Många tankar har svävat i mitt huvud. En av dem är hur mycket skillnad IKFF:s arbete faktiskt gör. Det påverkar så otroligt mycket i samhället på sätt som jag inte hade tänkt på förut. Feminism innebär allas lika värde och rättigheter. Om kvinnor fick samma möjligheter som män skulle det inte bara öka demokratin. Om alla kan arbeta och göra det de vill utnyttjas arbetskraft till fullo, det skulle bidra till utvecklingen, och det skulle väl alla vinna på? Jag tror att de som redan är priviligierade känner sig hotade av detta. De har redan hög status, en massa pengar och ett bra liv. Minskade klyftor i samhället hjälper inte dem, tvärt om hotar deras makt. Varför skulle de vilja ha mer konkurrens och mindre makt över andra? Det är därför IKFF:s arbete så himla viktigt. Jag beundrar verkligen hur hårt de kämpar för sådana grundläggande saker som mänskliga rättigheter, att kunna uttrycka sig själv och leva fritt.

Jag kommer nog aldrig glömma den här veckan. Jag har inte bara lärt mig om nedrustning och olika FN-resolutioner, jag har också lärt mig att testa nya saker och tänka på nya sätt. Tack!

Elsa har denna vecka praoat på IKFF:s kansli. Giltig frånvaro gavs för deltagande i klimatstrejken utanför riksdagen under fredagen. Vi riktar ett stort tack till Elsa!

Relaterade artiklar